lørdag den 28. februar 2009

Journalistisk uvidenhed

Flere danske mediers internetaviser, blandt andet Jyllandsposten og Nordjyske Stiftstidende, bringer i dag historien om en idiot, som har skudt sig selv ved at lege russisk roulette.
Men noget tyder på, at journalisterne er næsten lige så idiotiske, idet begge aviser har valgt at illustrere artiklen med et billede af pistol. Det er ikke særlig smart, al den stund at det er en revolver, som man bruger til russisk roulette.
Vi bringer derfor lidt journalistisk efteruddannelse: På det øverste billede ser vi en pistol. Det nederste billede viser en revolver. Russisk roulette foregår ved, at man lægger et en eller flere patroner i tromlen, roterer den og fyrer af mod tindingen i det fromme håb, at det er et af de tomme kamre, som tromlen er standset ved. Det er en idiotisk, livsfarlig og tåbelig leg.
Skal man endelig more sig lidt med tilfældigheder, kan man f.eks. spille tysk roulette, som foregår ved, at man tager et antal øldåser hentet i Tyskland. Den ene ryster man helt vildt og lægger tilbage i puljen. Hver deltager trækker nu på skift en dåse, som skal åbnes nær tindingen. Den rystede dåse vil selvfølgelig skumme over og efterlade taberen med vådt, klistret hår, men dog i live!

Ha' det
Jesper

2 kommentarer:

Henrik sagde ...

Han er selvskrevet til en Darwin award: http://www.darwinawards.com/

Anonym sagde ...

ma sjekke:)