lørdag den 14. februar 2009

Gardermoen gør det igen

Torsdag var jeg til møde i det norske udenrigsministerium. Vi er i fuld gang med at planlægge ministermødet, som skal foregå i Tromsø i slutningen af april.
Arktisk Råds øverste politiske beslutningsorgan er ministermødet, der holdes hvert andet år. Det er i hovedsagen udenrigsministrene fra medlemslandene, som tegner butikken. Dog har f.eks. USA hidtil stillet med en person lidt længere nede i hierakiet. Men ikke desto mindre er det jo jokeren i vores planlægning - vi ved endnu ikke, hvordan den nye administration i USA landet vil prioritere. Og det vil sige, at teoretisk kan der ske det, at Hillary møder op. Og det er mildest talt en joker, som vil gøre al planlægning til skamme. Erfaringerne siger nemlig, at den amerikanske udenrigsminister rejser rundt med et følge, der er sådan cirka lige så stort som det antal deltagere, vi håber på vil komme. Men den tid, den udfordring.
Som sagt var jeg til møde i Oslo og bagefter blev der da tid til en lille gåtur rundt kongeslottet og på Karl Johan, inden jeg tog til Gardermoen. Næsten som sædvanlig var trafikken gået i stå. Denne gang fordi det sneede i resten af Norge, så flyene ikke dukkede op i Gardermoen til tiden. Så jeg fik rigelig med tid til at tage det skumringsbillede af tårnet, som er øverst. Taget med telefonen, grumset og uskarpt, men farverne de er gode nok. Det er sådan himlen ser ud i skumringstimen på en klar dag heroppe.
Jeg landede i Tromsø - cirka to en halv time forsinket. Tre kvarter senere sad jeg foran brændeovnen hjemme hos Dina med sutskoene på. Godt udkørt efter en uge med fuld fart på og udsigt til en dejlig lang weekend.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: