onsdag den 18. februar 2009

Dagens ord XII

Dagens ord blev lanceret i dagsrevyen i går aftes. Det er "aftale-apati" og dækker over det fænomen, at man ofte på internettet skal krydse af, at man accepterer et sæt regler, inden man benytter sig af en eller anden service - for eksempel Facebook. Disse regler er ofte adskillige siders juridisk hardcore-læsning, som de færreste orker at sætte sig ind i. Derfor krydser man af uden at læse betingelserne - og det er aftale-apati.
Ordet blev lanceret i et indslag om lige præcis Facebook, der netop har ændret betingelserne, så det bliver muligt at videregive oplysninger om brugerne til tredjepart - også efter at man har meldt sig ud igen.
Jeg har svært ved at gennemskue, om det er et problem. Men jeg er vel også snart den eneste netaktive dansker, som endnu ikke er på Facebook? Og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg finder specielt Facebooks regler om ophavsret stærkt problematiske, ligesom jeg finder, at disse meget spidsfindige, juridiske formuleringer, der er i betingelserne, er udtryk for en grundlæggende ond vilje.
Ind til videre tror jeg nok, at jeg på god nordjysk facon vil fortsætte med at tøve. Så nu ved du, hvorfor jeg ikke er på Facebook!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: