tirsdag den 13. januar 2009

Stopper rock non stop

Man kan da heller ikke forlade Norge, uden at de begynder at lave ulykker.
Stod op denne morgen og tændte for radioen. Efter lang tid med samba, jazz, reggae og lignende skulle det gøre godt med lidt godt gedigen rock.
Og hvad skete? Ingenting. Radioen var tavs. Jeg gentunede DAB'en, men min yndlingsstation Radio Bandit var og blev tavs. Et tjek på internettet afslørede, at stationen var blevet lukket. Den økonomiske afmatning har ramt den private P4-koncern, der stod for nogle af de mest spændende niche-radioprodukter i Norge.
Dette er ikke mindre end sørgeligt, tragisk og forbandet. Her var der endelig en radiostation, som udelukkende spillede den slags musik, som jeg elsker. Her var der Jimi Hendrix, Deep Purple, Rolling Stones, Free, Uriah Heep, Clapton, Thin Lizzy, Nazareth, Slade, ja, you name it i alle døgnets 24 timer.
Det er et stort tab for mig - også selv om jeg har meget af musikken på enten cd eller lp. Det var så dejligt nemt blot at tænde for radioen, og så gik det derudaf - helt af sig selv. Specielt om morgenen, når jeg nusser rundt i et par timer, vil jeg savne Radio Bandit.
Hos brancheorganisationen Digitalradio Norge er man skuffet, men tøver heller ikke med at give myndighederne ansvaret. Man mener, at politikerne ikke har skabt rammerne for kommerciel nicheradio: "Det er trist, at P4 ikke længere har råd til at sende Bandit på DAB. Samtidigt forstår jeg godt, at den kommercielle radiobranche ikke både kan konkurrere på FM og fortsat investere stort på digital radio. En sådan strategi vil ikke være økonomisk forsvarlig så længe de fremtidige rammevilkår ikke er klarlagt fra myndighedernes side," siger daglig leder i Digitalradio Norge, Live Kaldestad.
Jeg tøver ikke med at supplere: Dette er endnu et eksempel på, at det socialistiske Norge ikke har viljen til at slippe kontrollen over medierne. På det norske DAB-bånd er nu kun de statsligt kontrollerede udsendelser fra NRK med timelange rapportager om Hardangerfelens hærgende indtog i Gudbrandsdalen og røvkedelige diskussionsprogrammer om muslimske minoriteters stilling i Norge.
Lukningen af Radio Bandit viser tydeligt, at norsk mediepolitik tåler sammenligning med forholdene i Nordkorea og Cuba.
Æret være mindet om Radio Bandit - den første kommercielle radiostation, som tog os i 50'erne alvorligt.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: