søndag den 18. januar 2009

Lidt dagslys

Lad det være sagt med det samme. Denne blog vil i den kommende tid indeholde en del indlæg om solen og dens fremmarch på den arktiske himmel.
Måske ikke så interessant under sydlige himmelstrøg, men heroppe er det simpelthen det daglige diskussionsemne.
Søndagen bød på årets første egentlige dagslys. Bestemt ikke i imponerende mængder - og billederne her på indlægget er da også korrigeret for et voldsomt blåstik - men nok til at vi kunne se, at haven og havet stadig er der, hvor det var, sidst vi så efter i slutningen af november.
Mest spændende var det egentlig at se, hvordan det var gået med fuglene i den mørke tid. Og som det ses, står det ikke så ringe til. I selje-rønnen sad der en stor sjagger og pustede sig op for at holde varmen. Den var heller ikke meget for at dele bærrene med andre, så alle småfugle, der kom i nærheden, blev jaget væk.
I syrenen sad der et par musvitter. De var ikke meget for at komme ud fra det beskyttende netværk af grene, men det lykkedes mig da at få et billede af en af dem. Senere så jeg også tre grønirisker i syrenen.
Ude på fjorden så jeg en flok edderfugle og nede ved mundingen af elven var der sørme en halv snes store skalleslugere.
Vejret i dag har været skyfrit og vindstille, men den kommende uges tid står den i følge meteorologerne på storm og gråvejr, så selv om det er ved at blive lysere, er der nok ikke de store chancer for at føje yderligere fugle til årets liste.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: