fredag den 2. januar 2009

Downtown

Onsdagen gik med en tur i New Yorks Downtown for at se alle de kendte steder fra nyhederne og filmene. En gaatur mellem skyskraberne er som at gaa i en stor kloeft med meget hoeje sider. Selv hoeje traeer synes smaa ved siden af alle skyskraberne. I oevrigt forekommer det mig problematisk at bygge saa taet som tilfaeldet er. Saa vidt jeg kan se, er byen en stor brandfaelde.
Vi besoegte selvfoelgelig ogsaa Ground Zero - stedet hvor World Trade Centers tvillingetaarne stod indtil den 11. september 2001. Det var en meget bevaegende oplevelse at se det sted, som man har set paa tv saa ofte - og for altid vil kunne huske paa grund af de muslimske terrorristers grusomme angreb paa uskyldige og arbejdssomme mennesker, der bare havde valgt en forkert arbejdsplads paa en meget daarlig dag.
New York Stock Exchange - den amerikanske boers holder til i en forholdsvis beskeden bygning i en forbloeffende lille gade, men ikke desto mindre er det her, morgendagens okonomi bliver til. I gaar var man noedt til at baere sikkerhedshjelm paa Wall Street - paa grund af de faldende kurser!!!
Det paa trods af at denne typiske amerikanske truck signalerer magt og styr paa tingene. Naar et saadant uhyre kommer koerende, er man ikke i tvivl om, at man er i USA. Det er jo faktisk lige foer, at den kan holde sin oliebroend koerende. Flot er det. Legetoej for rigtigt store drenge.
Og saa slutter vi lige med et svimlende kig op i himlen.


Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: