fredag den 26. december 2008

Torden og hagl

Efter et par stille dage med god mad så er anden juledag dagen, hvor det er på sin plads igen at begynde at røre sig.
I Straumsbukta var dagens projekt at flytte to paller brænde ind i garagen. Det er lidt ligesom andespil i gamle dage - ryst posen! Vi har brændet stående udenfor på paller omviklet med plaskik, så det ikke bliver alt for vådt. Omvendt betyder plastikken også, at brændet ikke kan komme af med den allersidste væde. Derfor skal det helst stables om et par uger inden brug. I dag stablede vi så to paller brænde op i garagen, så det er klar, når vi kommer tilbage fra vinterferie om en tre ugers tid.
Det var dejligt at komme ud og røre sig lidt. Vejret har egentlig været dejligt, men noget specielt. Efter juleaftens frost og sne, slog det juledag om i otte graders varme, blæst og regn. Vi mærker virkelig, at vi bor tæt ved Golfstrømmen. I dag var der seks grader, og sandelig om ikke oplevede noget så sjældent som tordenvejr. Lynet slog - så vidt jeg kunne se - ned ovre ved Buktelia et par kilometer herfra. Lyset blinkede et par gange, men strømmen gik heldigvis ikke.
Efter tordenen kom der et voldsomt haglvejr, som gjorde, at jorden for et par minutters tid var næsten hvid. Det var imidlertid hurtigt overstået. Men vi nåede da at få en kop tordenkaffe og en Haakon, mens det stod på. Tordenvejr er virkelig en begivenhed her i Straumsbukta.
Ellers er vi så småt begyndt at pakke. I morgen går turen til Danmark og Farsø, inden vi tirsdag drager til USA og Caribien på årets vinterferie.

Ha' det
Jesper

3 kommentarer:

Henrik sagde ...

hvad er en Haakon?

Jesper Hansen sagde ...

En øl fra Mack - i sort dåse, hvis du erindrer...

Anonym sagde ...

Du og Dina ønskes en rigtig god vinterferie. Misundelig .. ja meget, men du kan vel kompencere med nogle "ubehagelige" billeder.
Jeg troede, at Haakon var en gammeldaws hjemmebrændt norsk snaps (smagte den i ca. 1988)
/Per