onsdag den 10. december 2008

200 Motels

Jeg tilbringer jo en stor del af mit liv på hoteller. Mange af dem er lettere snuskede, andre er ganske OK, og så er der ind i mellem det vilde luksus, men det har nu mest været i Østen, jeg har oplevet det.
Et af mine absolutte favoritter er Hilton lige ved siden af lufthavnen i Kastrup.
Værelserne er dejligt store - angiveligt de største i København - 36 kvadratmeter og utroligt velindrettet. Der er en stor seng, et fjernsyn, et skrivebord og en lænestol - netop det, der skal til for at man skal føle sig hjemme. Badeværelset er i en klasse for sig selv - ligeledes dejligt stort og på Hilton fedter de ikke med håndklæderne, sådan som jeg oplevede det på Thon i Kautokeino for et par uger siden. Det bedste af det hele er en dejlig stor morgenkåbe i tyk, tyk frotte og slippers, så man rigtig kan tage en slapper foran fjernsynet.
Jeg kender mange, der ikke bryder sig om Hilton, fordi det er en international hotelkæde, og den slags er pr definition kedelige, men netop hotellet i Kastrup er udstyret med fine danske møbler og selvfølgelig Bang & Olufsen, og det er med til at gøre det til noget helt særligt. For mig spiller det også en stor rolle, at det ligger uden for byen - jeg har aldrig været særlig vild efter københavnere. Men der ligger en metrostation i lobbyen, så det er faktisk nemt at komme ind til byen, når man nu ikke kan undgå det. Faktisk reklamerer hotellet, der også er sammenbygget med lufthavnen med, at det er verdens eneste hotel med egen lufthavn og metrostation!
En anden interessant ting er, at der er en meget lille personaleomsætning på hotellet - det er ellers et generelt problem i branchen. Men jeg er kommet på Hilton Copenhagen, siden det blev bygget, og der er mange af medarbejderne, der har været med siden begyndelsen. Det er med til at gøre hotellet til en behagelig oplevelse, at medarbejderne tilsyneladende også kan lide at være der.
I morgen går turen hjemover. Jeg har netop været ude at købe juleanden, noget grønkål, ost, rugbrød, remoulade og hvad jeg ellers plejer at slæbe med hjem fra Danmark. Indtil jeg tager afsted, bliver det opbevaret forhåbentlig betryggende i hotelkøkkenet. Men hvis de serverer grønkål til den ganske overdådige morgenbuffet, vil jeg nok blive lidt bekymret!
Jeg holder fri fredag, så det bliver en dejlig lang weekend.


Ha' det
Jesper

P.s. Undrer du dig over rubrikken 200 Motels? Så var det titlen på en Frank Zappa film fra 1971, som handlede om at bo på hotel.

Ingen kommentarer: