lørdag den 1. november 2008

Overblik

Billedet er klikbart!Fredag var det flot flyvevejr over Nordnorge. Cirka seks graders frost ved jorden, vind under tre meter nordlig og let turbulens over fjeldene.
Sådan en dag er det lige til at få et rigtigt overblik over egnen.
Under indflyvningen til TOS tog jeg dette billede mod øst, hvor vi tydelig ser Straumsbukten og Rya, der ligger som en prop midt i Straumsfjorden og skaber de helt specielle strømforhold, som det lokale fiskeri jo nyder så godt af.
Øverst til venstre i billedet har vi Tromsø, og det er tydeligt, at byen, som navnet siger, ligger på en ø. I luftlinje er der vel en 15 km mellem Tromsø og Straumsbukta, men da vejen følger kystlinjen kan man ud fra billedet se, at det bliver en lidt længere tur - cirka 35 km.
Jeg elsker at flyve - og når vejret er så godt, som det var fredag, kan de fleste vel også forstå hvorfor. Men det var lidt af en omvæltning at vende hjem til frost og sne. Desværre blev det også kun en stakket frist. I dag lørdag er det fem graders varme. vestlig vind cirka 10 meter og overskyet. Det meste af sneen er smeltet i løbet af dagen, og vejene er sådan set et værre søle, så nu kender vi området igen. Solen stod i dag op kl. 8.12 og gik ned igen 14.41, så nu lakker det mod enden!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: