søndag den 5. oktober 2008

Rimfrost

Det var bidende koldt, da jeg stod op til den gryende lørdag morgen. Vejret var klart og det var næsten vindstille. Rimfrosten lå smukt i græsset og den opgående sol hyldede det hele ind i et smukt, gyldent lys.
Mens jeg sad og passede mit affaldsbål nede ved stranden opdagede jeg denne kvie, som sikkert også var tilfreds med den smukke morgen. I hvert fald var den på springtur inde i naboens have. Hvad der senere på dagen blev af dette frihedselskende kreatur, ved jeg ikke, men mon ikke den er tilbage blandt sine kammerater på markerne oppe ved skoven.
Senere på morgen var jeg en tur rundt i haven. Jeg kunne ikke stå for dette smukke rabarberblad helt dækket af rim. Et varsel om snarlig død og forrådnelse - ja - men sandelig også et smukt varsel om, at naturen går sin vante gang. For med en økonomiprofessors autoritet kan jeg fastslå, at efter høst kommer vinter - og efter vinter kommer vår og så videre... Og det er vel dybest set det, der sker på finansmarkederne i øjeblikket. Så hvorfor ikke tage det hele roligt og afslappet og så nyde forfaldets skønhed? En påmindelse om vores alle sammens forgængelighed!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: