fredag den 19. september 2008

Vinter på vej

Københavns kommunes tidligere borgmester på teknikområdet var som bekendt Søren Pind - og man skulle næste tro, at han har haft en finger med i spillet i denne fine Storm P-indretning, som i øjeblikket kører rundt på vejene i Tromsø kommune og stikker pinde i grøftekanterne.
Så kæphøj har den friske Venstreløve nok ikke været...
Men den ubehagelige kendsgerning er, at vinteren ubønhørligt er på vej. Derfor skal vejene markeres, så vi kan finde rundt i vintermørket, og så sneplovene kan se, hvor de skal køre. Det sker med sådan nogle orange plastikpinde med refleksbånd, som i disse dage bliver sat i grøftekanterne på alle veje med cirka 30 meters mellemrum. Og til det formål har Tromsø kommune altså en fin maskine, så den opgave kan klares med en enkelt mand bag rattet i en lastbil.
Jeg må indrømme, at jeg aldrig har set noget lignende. Men smart er det da. Og det er vel kun, hvad man kan forvente i et land, der er så plaget af sne som Norge. I følge CIAs World Factbook er der 93.000 km vej i Norge, så det er altså også sådan rundt regnet mindst 5.000.000 pinde, der skal stikkes i jorden her i det spirende efterår. Det er noget af et job - især når man tager i betragtning, at der er mangel på arbejdskraft i landet.
Når foråret kommer, vil mange af pindene være væk. Dels er de kørt ned eller knækket, og dels har jeg bemærket rundt omkring, at folk bruger dem til alle mulige formål, hvor man lige har brug for en tynd pind. For eksempel i haverne eller til at genne køer med. Strengt taget er det vel ikke tilladt, men jeg går ud fra, at det er det hårdt prøvede norske folks stilfærdige forsøg på i det mindste at få lidt ud af oliemilliarderne. For selv om benzinpriserne angiveligt falder i disse dage i både Danmark og Sverige, så kniber det altså heroppe, hvor Statoil har mere eller mindre monopol på salget. En liter diesel kostede torsdag morgen 13,95 her i Tromsø.
Og så står weekenden for døren - igen!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: