mandag den 15. september 2008

Jordbærmarker for evigt

Egentlig er jordbærsæsonen forbi, men kigger man godt efter nede mellem bladene, kan vi stadig finde en lille håndfuld af de mest lækre, smagfulde jordbær hver dag.
Der er sådan en daglig lille glæde, som vi desværre ikke har illusioner om vil vare evigt.
Det havde The Beatles tilsyneladende for 41 år siden, da de udgav Lennon-McCartney-sangen Strawberry Fields Forever. Det er en sentimental sang om barndommen. Jordbærmarkerne - Strawberry Fields - var navnet på haven til et Frelsens Hær børnehjem i nærheden af John Lennons barndomshjem.
Sangen blev udgivet på single i februar 1967 - efter Yellow Submarine og før All You Need is Love. Det var den første Beatles-single siden Love Me Do, der ikke strøg direkte ind på førstepladsen på den engelske topti, men måtte se sig slået af Engelbert Humperdincks Release Me. Strawberry Fields tog imidlertid revanche og er noteret som nummer 76 på Rolling Stone Magazines liste over verdens 500 bedste sange - en position, som Engelbert Pumpernickel aldrig er kommet i nærheden af.
B-siden til Strawberry Fields var i øvrigt Penny Lane, og hele herligheden er indspillet i Abbey Road i november-december 1966.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: