onsdag den 10. september 2008

Fiskerinoteringen

Efter en periode med regn, tåge og blæst skiftede vejret mandag til det, vi forbinder bedst med Straumsbukta. Total vindstille og solskin fra en skyfri himmel. Fjorden lå dovent med en spejlblank overflade.
Så det var tid til en sejltur. Og som altid når vi er på fjorden, skal der også fiskes. Det var nu ikke fordi fiskene var specielt bidelystne, men Dina tog en flot torsk på tre et halvt kilo i hendes sædvanlige overlegne stil, som jeg har det meget svært med. Jeg kan ikke rigtig beskrive det uden at virke fornærmende, men et godt og passende ord for hendes fiskestil er vel nærmest ukoncentreret. Men det giver som regel en enkelt fisk eller to i anseelig størrelse, som hun her viser frem. Selv måtte jeg nøjes med en lille torsk og så et par hyser, som de hedder på norsk. På dansk kalder vi dem kuller, og det engelske ord er såmænd haddock - ligesom kaptajnen splitte mine bramsejl i Tintin. Det er en lille, men i øvrigt ganske velsmagende torskefisk. Den ligner sej, men er letgenkendelig på en sort plet bag gællerne.
Sidst jeg fangede kuller var i 2000 i Vestfjorden ved Lofoten, men der er åbenbart mange af dem her i øjeblikket. Tirsdag var dagens ret hos slagteren i Ejde i hvert fald hysegryde. Og det var slut på dagens fiskerinotering.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: