tirsdag den 9. september 2008

Da islam kom til Straumsbukta

Ligheden mellem kartoffel-samlere og bedende muslimer er slående. Røven i vejret og så er det ellers med at sende en taknemmelig tanke til skaberen for al hans skaberværk.
Forskellen består i, at muhammedanerne tænker på Mekka, mens kartoffel-samlerne tænker på mokka. For det er hårdt arbejde - og så hjælper det at tænke på, at kaffepausen er nær.
Kartoffelhøsten i Straumsbukta gik i gang søndag eftermiddag - og det var nu ikke så hårdt. Når man er nogle stykker om arbejdet, går det såmænd meget hurtigt. I løbet af et par timer var beddet nord for huset ryddet og første del af høsten var i hus. Nu mangler så den nederste del af haven mod stranden. Den ordner vi nok i løbet af ugen.
Ligesom aviserne har en agurketid, så er der også en kartoffeltid, hvor redaktionerne bliver opsøgt af jordbrugere, som mener, at de har egnens største kartoffel eller i hvert fald mest vanskabte - og at det har almenhedens interesse.
I løbet af søndag eftermiddag fik vi samlet en sælfamilie og et par hjerter. Og det mener vi selvfølgelig også må have interesse for en breds kreds af læserne, så vi skynder os at bringe et billede af disse designkatastrofer fra Vorherres hånd.
Og da vi således har brugt hviledagen på den almægtiges skaberværk, går vi selvfølgelig ud fra, at der på dommens dag bliver set gennem fingre med dette eklatente brud på det tredje bud.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: