lørdag den 2. august 2008

En saftig dag

Det har småregnet og småblæst hele dagen og i det hele taget været en rigtig nasset dag at være ude i. Jeg havde ellers haft skumle planer om at tage ud og fiske - og så måske lige gå en tur op i skoven for at tjekke om ikke snart, det er kantarel-tid.
Sådan skulle det ikke gå. Så i stedet har den stået på huslige sysler. Jeg havde købt et par bakker billige, småmugne ferskner. Dem forvandlede jeg til en af mine specialiteter - ferskenmarmelade. Det er sådan en delikatesse, der virkelig giver points hos Dina, så hvad gør man ikke?
Sidenhen tømte jeg fryseren for ribs fra sidste år - der er forhåbentlig snart nye ribs. Først lavede jeg en liter sukkerfri saft, som jeg allerede juleaften havde lovet min mor, som bruger det i rødkål. Og da jeg var i gang kunne jeg lige så godt fortsætte med at omsætte resten af de røde ribs til mere saft - dog med sukker i denne gang. Resultatet blev så godt, at Dina syntes, at det fortjente et billede og omtale på bloggen, så det være hermed gjort.
I skrivende stund - og nu jeg har grejet fremme - er jeg ved at forvandle en pose hvide ribs til gele. Det bliver altså det rene guf, tør jeg godt love.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: