onsdag den 9. juli 2008

Skull' gammel venskaw...

Nu er jeg jo ikke den eneste, der har fyldt 50 år i 2008. Da jeg var i Danmark i maj, havde jeg lejlighed til at deltage i jubilæums-gildehallen for 8. Sct. Georgs Gilde i Aalborg, der sørme også blev 50 år.
Per Gissel har været så venlig at sende mig et billede fra begivenheden - for det er nemlig ikke et helt tilfældigt gilde.
Jeg blev i sin tid optaget i gildebevægelsen i netop 8. gilde i Aalborg - og senere blev det også her, at jeg aflagde væbnerløftet. 8. gilde er et lidt specielt gilde. Der bliver kun optaget mænd, og der er principielt møde- og aktivitetspligt i gildet. Det er et konservativt gilde, hvor traditioner og ritualer holdes i hævd, og det vil være fuldstændig utænkeligt at møde op til en gildehal iført cowboybukser og T-shirt. Dresscoden hedder mørkt tøj og helst smoking.
Men det er også et gilde, hvor højt humør og godt kammeratskab går hånd i hånd. Det understreges jo også af, at jeg siden 1995 faktisk har været medlem af Sct. Georgs Gildet i Godthåb, men jeg har fortsat løbende kontakt med drengene fra Aalborg.
Jubilæums-gildehallen var en meget festlig begivenhed med gæster fra nær og fjern. Det foregik i kælderen under Aalborg kloster - en særdeles passende og højtidelig ramme, der stod godt til det mørke tøj og de gamle spejder- og gildesange.
På billedet sidder jeg ved siden af Jens Wilfred, der i sin tid fik mig overtalt til at være med, og så Allan Løvgren, der så vidt jeg husker var formand i den første gruppe, som jeg var medlem i.
Per Gissel, som sendte mig billedet, er i øvrigt udover at være gildebror i 8. gilde også manden bag Ryå-sejladsens hjemmeside. Her har 8. gilde fået et lille hjørne, og du kan læse mere om gildet her.

Ha' det
Jesper

P.s. Hvis ikke du ved det, så er Sct. Georgs Gildet en organisation for voksne spejdere.

Ingen kommentarer: