tirsdag den 22. juli 2008

Familiebesøg

Torsdag til mandag havde jeg besøg af min far og min søster, Birgitte (aka Striv). Det blev til et par hyggelige dage, hvor vi fik set os om på Kvaløy.
Allerede på turen fra lufthavnen så vi de første rensdyr, så de fine gæster fik fuld valuta fra første dag. Vi så i øvrigt masser af rensdyr de følgende dage, så det var bare en lille smagsprøve torsdag aften.
Fredag kørte vi en lang rundtur til Sommerøy. Det er lidt af en klassiker for alle besøgende hos os i Straumsbukta. Turen er en god tur uanset vejrforholdene, så det siger sig selv, at vi ofte bruger den til vores gæster. Rundturen byder på lidt af hvert - både kystlandskaber og indland. Højdepunktet er selvfølgelig et besøg på den lokale kro på Sommerøy, Havfrua, hvor vi fik en kop kaffe og norske vafler med brunost.
Lørdag var det planen, at vi skulle have gjort Tromsø. Birgitte havde fyldt kreditkortet og planlagt en gang powershopping, men dårligt vejr gjorde, at vi opgav dette. Heller ikke en tur med svævebanen til Fløya fik vi. Vi trøstede os med at indtage dagens frokost på pizzariaet på Kvaløysletta. Men vel tilbage til Straumsbukta var vejret faktisk godt, og far og jeg gik en tur op til skoven. Om aftenen gik vi hen til Straumsgården - museumsgården, der er vores nabo.
Søndag blev det til en tur til Grøtfjord. I godt vejr er det en stor oplevelse at se sandstranden fyldt med mennesker, når man tænker på, at vi faktisk er 700 km nord for polarcirklen. Se f.eks. dette billede fra sidste år. Turen til Grøtfjord går også ad rigtige bjergveje og er meget betagende. Og som altid gjorde vi et stop ved Storvatnet i 200 meters højde.
Om aftenen grillede vi i haven. Pølser og entrecote med mousserende rødvin. Og som prikken over i'et hoppede vores odder i vandet og gav en lille opvisning, mens vi spiste. Et solidt punktum på en hyggelig weekend.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: