tirsdag den 1. juli 2008

BifrostVejret var smukt mandag. Men hen under aften samlede der sig lidt skyer. Vi fik ingen regn, men det må de have fået et eller andet sted inde i landet. Ved 19-tiden så jeg denne smukke regnbue på himmelen i østlig retning.
Regnbuen har altid fascineret menneskene. Det siges for eksempel, at der skulle stå en spand guld der, hvor regnbuen ender.
I vores egen mytologi kaldes regnbuen for Bifrost og er broen, som forbinder Midgård med Asgård. Asgård er gudernes bolig, som ligger midt i Midgård - menneskenes verden. Guderne kan bruge Bifrost, når de vil besøge menneskene, men menneskene kan ikke bruge den, fordi den hele tiden flytter sig i Midgård. I Asgård ender Bifrost på Himmelbjerget, hvor gudernes vagtmand Heimdal skuer ud over verden og holder nidkært øje med, at det kun er guderne, som bruger broen.
Det er jo morsomt, for den gård, som vores hus oprindelig var en del af, hedder netop Heimdal.
I øvrigt er der ikke spor mystisk ved en regnbue, som blot er lysets brydning i små regndråber. Enhver kan lave sin egen regnbue med en haveslange, der sprøjter ud i luften, hvis ellers solen skinner. Og så er vi jo bogstaveligt talt nede på jorden igen. Ha' en god tirsdag.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: