onsdag den 18. juni 2008

Agurketid

Blandt avislæsere er agurketiden frygtet og berygtet, men her i Straumsbukta er det et af årets store lyspunkter.
I april plantede vi fire tomatplanter og fire agurkeplanter i køkkenvinduet, der vender mod sydvest. Planterne er vokset med raketfart, og forrige weekend høstede vi den første agurk.
I dag blev det så til de to næste, og en mere kommer nok til i weekenden. Men så er det altså også slut i denne omgang. Planterne virker lidt trætte, men lad os se, om ikke der bliver afsat nye frugter, nu hvor de er blevet befriet for de tunge og meget vandkrævende agurker. Jeg kan stadig huske det første år, vi havde agurker, hvor det blev 21 stykker på to planter.
Tomaterne sætter også fine frugter, der dog ikke er modne endnu, men jeg har desværre tidligere oplevet, at det alligevel er gået galt. De to sidste år i Nuuk høstede jeg sammenlagt fem tomater, så vidt jeg lige kan huske. Men ind til videre ser det altså lysere ud, så vi krydser fingre.
Dagen i dag er ellers gået med heldagsregn. Det lyder trist, men det har altså været af den dejlige sommermodel, der får alting til at se lidt mere grønt ud og spreder en duft af sommer, så det er nu ikke så galt endda.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: