tirsdag den 6. maj 2008

Odderdag

Det har været en rigtig odderdag i dag. Her til aften efter spisetid, mens NRK sender en sælsom blanding af kiksede norske comedy-forsøg og belærende udsendelser om sund levevis, sad jeg som sædvanlig ensom og forladt i mit arbejdsværelse bag computeren.
Pludselig kaldte Dina på mig med den særlige stemme, der normalt betyder mus eller andet livstruende i hendes nærhed. Hun mente ganske bestemt at have set en odder nede ved bådehuset - nausten. Ja, det skulle da nok passe, mente jeg - men det kan vel også have været en kat eller en mink.
Men hun havde sørme ret. Pludselig så jeg den også på vej ud i vandet. Jeg blev så forfjamsket, at jeg ikke en gang nåede at stille skarpt på kameraet - og det gik så stærkt, at jeg kun fik den ene chance. Men her er altså beviset. Der lever oddere i bækken ved siden af huset.
Lidt senere dukkede odderen op ude i vandet, men der var afstanden altså også for stor til at lave anstændige billeder med min 300 mm tele. Jeg må altså til at tage mig sammen og investere i en 400 mm.
Men i øvrigt var det faktisk ikke dagens eneste odder. I morges, da jeg kørte på arbejde, så jeg faktisk også en odder, der snusede rundt i grøften lige før Asphaug mellem Straumsbukta og Eide. Jo, naturen er i høj grad i live netop nu.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: