mandag den 26. maj 2008

Fiskelykke

Ingen sommerferie i Danmark uden et besøg i en af landets mange put and take søer. Sådan har Dina og jeg haft det i mange år. Og vores nys overståede ferie var da heller ingen undtagelse.
Vi tilbragte to dage i Løkken Fiskepark, der er et helt lille åndehul på den barske jyske vestkyst, som den ligger inde i en lille skov.
Her er der læ og varme - selv på meget blæsende dage, og det gør fiskeriet til en oplevelse - også selv om bidelysten er sjælden og svært forudsigelig blandt de lunefulde ørreder.
Samlet set var udbyttet vel om ikke pralende, så i hvert fald tilfredsstillende. Dina fangede en regnbueørred - men hvilken en: Hele fire kilo vejede kalorius, som det tog et kvarter at få i land. Dina svævede på en sky resten af dagen - og det er der jo ikke noget at sige til.
Jeg selv fangede tre ørreder af mere beskeden størrelse, men en af dem var faktisk en kildeørred - mit livs første, så også jeg fik en god oplevelse ud af det.
Især blandt folk, der ikke selv fisker, er put and take fænomenet noget undervurderet. De har svært ved at se fornøjelsen ved at fiske udsatte fisk, men jeg kan smerteligt skrive under på, at når først fisken kommer ud i søen, er den lige så svær at fange som en vild fisk. Forskellen består i, at man ved put and take fiskeriet ikke belaster følsom natur og en vild fiskebestand, som ofte har store problemer med at overleve på grund af vandløbsregulering, kvælstofudledning og anden forurening. Desuden stiller put and take ikke så store krav til udstyr og outfit, og er derfor en god fiskeform, når man er på ferie og lever i en kuffert.
Det er mandag morgen, arbejdet venter og jeg ønsker alle en rigtig god arbejdsuge.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: