søndag den 27. april 2008

Nu spirer det

Mens jeg har været på Lofoten, er sneen så småt begyndt at smelte her i Straumsbukta. Søndag har været ganske lun med en seks-syv graders varme, men desværre også med lidt kold vind og lette skyer, så vi ikke rigtig har set solen.
Men der er ingen tvivl om, at den har været på spil. For sneen på græsplænen er så småt begyndt at trække sig tilbage. Og der lige i snegrænsen så jeg årets første krokus. Forkrøblet af sne og is, men livsstærk på vej op af jorden. Faktisk viste det sig, at der er en fire-fem krokus på vej af de vintergækker, erantis og krokus, som jeg i efteråret satte i græsplænen i håb om, at de med årene vil brede sig til et helt tæppe. Det har været lidt af et eksperiment, da græsplænen på grund af klippegrunden er temmelig fugtig, og jeg har været bange for, at løgene måske ville drukne og rådne. Men nu ser det altså ud som om, der er liv under sneen. Det bliver spændende at følge i de kommende dage.
Jeg har også sat tulipaner flere steder - blandt andet foran huset ned mod havet. Det er et godt varmt sted, og det ser ud til, at de kommer flot, sådan som de allerede spirer nu.
Mens jeg har været væk, er der også kommet flere fugle. Jeg har i dag noteret bogfinke, vipstjert og regnspove. Et gråandepar er også begyndt at rode i kartoffelbedet. Det er interessant, eftersom vi sådan set har haft gråænder hele vinteren i udløbet af elven, men de har været meget sky og har overhovedet ikke nærmet sig huset. Men nu er det sikkert tid for at finde redeplads, og så kan et kartoffelbed måske lokke?
Jeg stod forresten op med solen i dag i det forfængelige håb at fange et par havørreder. Det skete ikke, men jeg så blandt andet en sæl. Dina er lige kommet op fra stranden og har fanget par pæne torsk, så måske skal jeg prøve igen i aften.
Den kommende uge byder på let arbejde, afspadsering og fri 1. maj, som selvfølgelig er en helligdag i det betonsocialistiske Kommunistnorge. Jeg skal i løbet af ugen overveje at skifte til sommerdæk, men jeg erindrer fra sidste år, at der kom lidt efternølende sne i begyndelsen af maj, så jeg er ikke helt sikker endnu.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: