søndag den 20. april 2008

Lofast

For få måneder siden åbnede den faste forbindelse til Lofoten - i folkemunde benævnt Lofast. Det er en spektakulær og flot vej, som gennem en halv snes tunneller, hvoraf den længste er 6,4 km lang, og ad flotte snoede vejstrækninger bringer den rejsende frem til det lille ørige ud for den norske vestkyst.
I forhold til det relativt blide Troms er fjeldene her højere, vildere, mere forrevne og barske at se på. Der er ikke noget at sige til, at stedet hver sommer oversvømmes af turister.
I den kommende uge har vi et par møder i Arktisk Råd i Lofotens hovedstad, Svolvær. En på dette tidspunkt af året lidt søvnig fiskerby med sølle 5000 indbyggere. Den ligger godt fem km fra Kabelvåg, hvor jeg i sin tid var på højskole.
Jeg havde påtaget mig at køre alt vores gear til møderne herned og tog Dina med i bilen for selskabets skyld. Mandag vender hun hjem igen til Straumsbukta med Hurtigruten.
Turen til Svolvær ad den nye vej var som sagt ganske spektakulær. Jeg lader billederne tale for sig selv. I dag, søndag, skal vi på en lille turisttur til Kabelvåg og Henningsvær.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: