søndag den 2. marts 2008

Vildt besøg

Det var søndag morgen i Straumsbukta. Dina og jeg sad og hyggede os med morgenmaden. Dina læste i mangel af en søndagsavis i gårsdagens udgave af Nordlys, mens jeg holdt øje med fuglene på fjorden.
Pludselig så jeg over mod naboens bådehus, men jeg tænkte: - Det var da underligt. Der plejer sgu da ikke at hænge et rensdyrskind dernede.
Det var der nu en god forklaring på. Det var et vaskeægte rensdyr, som gik rundt nede på strandbredden - sandsynligvis i gang med at slikke salt fra stenene. Vi har godt vidst, at der er både rensdyr og elge oppe i skoven, og vi har også godt vidst, at de kan finde på at komme ned til husene, men det var alligevel første gang, at vi så et rensdyr nærmest i baghaven.
For en god ordens skyld tjekkede jeg lige for øremærker med kikkerten. Nej, den var god nok, det var et vildt rensdyr. Så var der jo ikke andet for end at få tøjet på i en fart og ud med kameraet.
I øvrigt har vi haft klar frost de seneste dage. I nat var temperaturen nede på minus femten, men solen skinner om dagen, og vejret kan godt minde lidt om Grønland i øjeblikket. Det sætter vi stor pris på.
På trods af kulden er der også sikre forårstegn i luften. Kragerne danner par og småfuglene er begyndt at synge om morgenen. I denne weekend har jeg set havørn, edderfugle, gråænder, ryler, svartbag, sølvmåger, gråmåger, mallemuk, havlit, husskader, gråkrager og så minsandten om ikke jeg så en storkjove i går. Den er sandsynligvis på træk mod Svalbard, hvor de yngler om sommeren. Det samme gælder sandsynligvis de flokke af ryler, som jeg har set, selv om flere rylearter også yngler her i området.
Nå ja, så var jeg helt ved at glemme, at musvitterne selvfølgelig har været på plads ved mejsebollerne det meste af weekenden.

Ha' det
Jesper

P.s. Min pc er på værksted, så jeg har ikke haft mulighed for at behandle billerne i PhotoShop - derfor er de lidt mørke i det. Jeg vil selvfølgelig råde bod på dette, så hurtigt som det er muligt.

Ingen kommentarer: