søndag den 30. marts 2008

Sommertid

Lørdag var en af de sjældne dage, hvor det simpelthen ville være en forbrydelse at opholde sig indendørs.
Selv om sneen efterhånden ligger metertykt i Straumsbukta, så var vejret dejligt varmt og forårsagtigt. Ikke en vind rørte sig og solen brændte fra en skyfri himmel.
Det var også en af de dage, hvor det ville være synd i det hele taget at lave alt for meget. Så allerede ved ni-tiden kom havestolene frem, og vi sad og slikkede sol foran huset det meste af dagen. Nu bor vi jo midt i naturen, og der sker så meget rundt om os - især blandt fuglene, så det var overhovedet ikke kedeligt, sådan bare at sidde og glo og lade solen varme den aldrende krop.
Det var da også tydeligt, at vi ikke var de eneste, der havde det på den måde. Leif-Inge, vores husvært gik og arbejdede oppe på savværket næsten hele dagen, posten havde tid til at snakke en halv times tid, vi fik hilst på en stor del af bygdens indbyggere, når de gik forbi huset, og naboen var igang med et større snerydningsprojekt omkring laden. I et kort anfald af arbejdsiver fik jeg fjernet vores tørrestativ til tørfisk, da sæsonen nu er forbi for den slags.
Ellers er det værd at notere, at vi så årets første strandskader. De er endnu lidt sky i det, så billedet af strandskaden i vandkanten er en voldsom forstørrelse.
Selv mågerne tog det roligt i den lune forårssol, og Kaj og Bøje havde en herlig dag. Nede på pynten stod de trofast det meste af dagen og stirrede ud over fjorden. De var kun på vingerne en enkelt gang, da den lokale havørn lige skulle patruljere langs vandkanten ved middagstid.
Sikken dejlig dag.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: