lørdag den 15. marts 2008

På dybt vand (II)

Dette syn mødte mig, da jeg kom ind til arbejdet fredag morgen. AV, for den, tænkte jeg og snuppede med slet skjult skadefryd kameraet i håb om at finde en buschauffør med dybt røde ører.
Det viste sig imidlertid at være det lokale beredskab, som var i gang med oplægget til en katastrofeøvelse, der - skulle det vise sig - også involverede min fine grønne brandverns-vest.
Samtidig med, at udrykningskøretøjer strømmede til stedet fra øst og vest, og det begyndte at svirre med helikoptere i luften, gik nemlig brandalarmen på Polarmiljøsentret.
På grund af påsken var jeg eneste brandvagt på sjette etage, men jeg fik da ret hurtigt evakueret hele etagen - helt som vi også trænede det sidste fredag.
Men det viste sig efterfølgende, at alarmen skyldtes gasudslip og ikke brand med det resultat, at vi stort set evakuerede alle direkte ind i gasskyen, så sikkerheds-ledelsen på Polarmiljøsentret har da fået noget at tænke over. På den anden side er risikoen for, at en bus kører i havnen, samtidig med at en ammoniak-tankbil forulykker på parkeringspladsen foran Polaria, vist nok til at overskue, så jeg sover nu ikke uroligt af den grund.
Det ser åbenbart ud til, at vi er løbet ind i en stime af øvelser fredag formiddag, og jeg er da ikke helt sikker på, at jeg tager det alvorligt, næste gang brandalarmen går på det tidspunkt. Man kan altså også råbe "ulven kommer" lidt for tit.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: