søndag den 3. februar 2008

Tørfisk

Verdens bedste tør- og klipfisk kommer fra Nordnorge. Det hænger blandt andet sammen med, at torsken gennem århundreder har trukket ned fra Barentshavet i februar - og februar er den absolut bedste måned til at lufttørre fisken.

Årsagen er indlysende. Februar er kold, så fisken ikke begynder at rådne og samtidig undgår man, at der går insekter i den.
Nu er jeg ikke den store ynder af tørfisk, men det er Dina til gengæld. Derfor har vi tømt fryseren, saltet fisken og her i dag har vi hængt dem til tørre på altanen. Forinden måtte jeg dog til at tømre et lille stativ til fisken. Det har jeg beklædt med net, så mågerne, kragerne og skaderne ikke kan komme til fisken. De plejer ellers nok at kunne holde sig til, når vi renser fisk nede ved stranden.

Men i øvrigt er det som om, de lysere tider giver energi og lyst til udendørs sysler. Mens jeg snedkererede, tog Dina en tur med sneskraberen - og som det ses, er der tale om en gigantisk norsk model. Men det skal der nu også til. Det sner næsten hver dag i øjeblikket. Det grove i indkørslen betaler jeg naboen for at tage med traktoren, mens Dina klarer finpudsningen.


I den kommende uge skal jeg en tur til Lofoten onsdag og torsdag. Sidst på ugen tager vi en smut til Malmø for at besøge tandlægen, og i weekenden skal vi til Mogens Brinkmanns 60 års fødselsdag i Sønderborg.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: