tirsdag den 8. januar 2008

Hjemme igen

Så er vi tilbage i Straumsbukta igen efter juleferien. Vejret er rimeligt - et par graders frost og næsten ingen sne. TV-nyhederne talte i går aftes om, at snemanglen er katastrofal for de lokale skisportssteder.
Jeg har lovet at komme med et par billeder fra ferien. Vel vidende at der ikke er noget så kedeligt som at se andre menneskers feriebilleder, kommer de her i hastig rækkefølge med meget korte kommentarer.Her har vi Dina med morgenhår og spændt forventning kort før vi lander i Beijing. Et besøg på Den Himmelske Freds Plads er nærmest obligatorist i Beijing. Her ser vi en meget lille grønlænder på en meget stor plads.
Så er det nytårsaften - den vestlige verdens, men det forhindrer nu ikke kineserne i at arrangere en fest, når der er en chance for at tjene penge.
Dina tog "Dronninge-turen" op til fjeldtoppen, da vi besøgte den kinesiske mur. Jeg har været der før, så jeg blev nede - og frøs til gengæld som en lille pekingeser i en tynd snor.
Turister af værste karat. Hainan kaldes i øvrigt for Kinas Hawaii. Det skyldes sandsynligvis, at der her er et stort salg af billige Hawaii-skjorter.

En times kørsel fra Sanya ligger der et stort flydende fiskerleje, hvor der foregår alskens handel med havets goder. Her er vi på en fiskerestaurant, hvor vi skal til at udpege den fisk, som må dø, for at vi kan blive mætte. Det var et fantastisk måltid med tang som grøntsag og i øvrigt med nogle dejlige muslinger til.

Blomsterfloret er stort og bedøvende i Sanya - noget vi ikke helt er vant til fra Grønland, så det måtte selvfølgelig fotograferes igen og igen. Ligesom når turister ikke kan lade være med at fotografere isfjelde, når de er i Grønland. Ak ja.

Om et par timer begynder arbejdsdagen igen - men allerede om en uges tid går turen tjenstligt til Nuuk. Jeg vil ønske alle velkommen tilbage på pinden her i det nye år.

Ha' det

Jesper

Ingen kommentarer: