søndag den 2. september 2007

Høstfest

I går aftes var vi til høstfest i Ungdomsforeningen Vårsol. En sælsom oplevelse al den stund, at der var rabat til pensionister. Men det viste sig, at den såkaldte ungdomsforening faktisk har 90 år på bagen og er den lokale selskabelige forening.

I sin tid blev Ungdomslaget Vårsol stiftet i protest mod den pietistiske og menneske- og livsforagtende norske afholdsbevægelse, som ville forhindre ungdommen i at danse og drikke. Foreningens første aktivitet var da også etableringen af en danseestrade oppe i skoven. I dag driver foreningen det lokale forsamlingshus, som ligger i nærheden af Tisnes cirka 9 km fra her, hvor vi bor.

Det siger sig selv, at en fest i en forening med den baggrund er en god fest. Vi blev godt modtaget af de lokale. Maden var i særklasse fra den lokale fiskefabrik. Der var alt godt fra havet. Hummer, rejer, røget ål, cognacgravet laks, varmrøget ørred, you name it. Og så en lokal tradition, som nok kan få os lavlandsdanskere til at måbe. Der var dækket op med cognacglas til kaffen, men man kunne ikke købe noget til at hælde deri. Det var nu ikke noget stort problem, da det viste sig, at stort set alle mænd havde en lommelærke med cognac i inderlommen. Så lærte man også det.

Jeg har ingen billeder fra festen, så her en aftenstemning fra Straumsbukta. Retningen er stik nord.

Med venlig hilsen

Jesper

Ingen kommentarer: