søndag den 16. september 2007

Dagens fangst - en torsk og en havørn

Det har været et møgvejr hele weekenden. Egentlig var planen, at vi skulle have været ude at pilke med jollen, men det har altså silet ned i stænger. Derfor er det blevet mere til indendørs sysler. I går lavede jeg marmelade af nogle nektariner, der var ved at være for gamle, og ellers er det mest blevet til hygge foran pejsen med en god bog (Stieg Larsson: Manden der hader kvinder) og en enkelt DVD (Blodsbånd med Wallander i Ystad).

Søndag eftermiddag var der imidlertid en pause i regnen, og så måtte jeg jo lige ned til stranden for at hente aftensmaden. Det var hurtigt gjort - 10 minutters effektivt fiskeri og en torsk på halvandet kilo var hjemme.

Men nu var jeg jo klædt på til at være udendørs, så jeg satte mig ud til havebordet bevæbnet med en kop kaffe og mit kamera. Lykken står den kække bi! Så sandelig om der ikke kom en havørn flyvende, mens jeg sad der og filosoferede over eftermiddagskaffen - noget alle danskere tilsyneladende gør efter Svantes Viser.

Ved et nærmere eftersyn kunne billederne af havørnen nok have været lidt skarpere, men her er i hvert fald beviset for, at vi har havørne i baghaven. Så må jeg i øvrigt til at gå i skarp! træning som fuglefotograf. Den ædle kunst har sikkert noget med tålmodighed at gøre - og det er jo ikke just min stærke side. Noget nemmere er det at fotografere en død torsk på fortrappen mellem Dinas Tagetes - er de forresten ikke flotte?

I skrivende stund kommer Dina op fra stranden med endnu en torsk, så nu er der også lidt til fryseren.

Jo, livet er ikke det værste, man har.

Og hermed vil jeg ønske alle en lykkelig arbejdsuge.


Jesper

Ingen kommentarer: